Nyårsbrev 2023

Föregående år blev återigen mycket dramatiskt och gav oss inte en lugn stund. Det började med en alltmer uppskruvad retorik mot de ovaccinerade där allvarliga inskränkningar av friheten fick ett allt större stöd från allmänheten. Landets arrangörer hade sedan december kunnat använda vaccinpass för att tillåta en större publik av vaccinerade. Ett samhälle med medicinsk apartheid såg ut att legitimeras.

Mitt under detta höll jag ett föredrag på Johannesbergs slott 15 januari. Det var ett ljus i mörkret som kvällen efter mitt framträdande kröntes av ett fantastiskt norrsken. Några dagar senare var jag dock utslagen i influensa och fick ställa in mitt föredrag om The Hydra (den sjunde delen i föredragsserien Temple of Solomon). 

Kort därefter inleddes protesterna bland truckers i Kanada som kulminerade med att en konvoj med långtradare samlades vid regeringskvarteren i Ottawa. Den kanadensiska ledningen med WEF-adepten Justin Trudeau reagerade med hårda metoder och införde undantagslagar. Den 23 februari bröts blockaden av polisen och många arresterades (Läs mer: Undantagstillstånd i Kanada). 

Allt såg mörkt ut även om en vändning började skönjas. 17 februari beskrev jag situationen och problemet med World Economic Forums allt större inflytande över världens skeenden i Swebbtv. Inför detta hade jag även skrivit ett inlägg om deras Young Global Leaders (“Schwab Jugend”). Det var ett inlägg som fick en stor spridning över världen. Senare under våren sammanställde Inger, i samarbete med Malone Institute, en lista över alla världens YGL (ladda ned den här). Motståndet började nu växa på allvar.

Den 24 februari anföll Ryssland Ukraina och allt fokus flyttades i stort sett omgående till den uppblossande konflikten. Nu var det krig som gällde. Allt hat som hade vräkts över de ovaccinerade med hjälp från en lydig media och kändisar riktades i stället mot Vladimir Putin och Ryssland (i Sverige hade de flesta åtgärderna mot smittspridningen hävts redan den 9 februari). Presskonferenser började hållas om situationen i Ukraina istället för pandemin. Samtidigt tömdes västvärldens vapendepåer för att stödja Ukraina. (Läs mer: Ukraina – triggern till en “hållbar energiomställning”)

Snabbt skedde nu en omsvängning av Sveriges hållning till NATO till att förorda en anslutning. Redan 15 december 2020 hade Riksdagen fattat beslut om att närma sig NATO om den säkerhetspolitiska situationen krävde detta. Grunden var dock lagd redan 1994 när Sverige gick med i NATO-projektet Partnerskap för Fred (där även  Ryssland har medverkat).

Våren 2022 präglades av i stort sett okritiska diskussioner kring en anslutning, där de flesta av riksdagspartierna vek sig. Det kulminerade i beslutet om en NATO-ansökan den 16 maj. Allt gick på rekordtid och kändes onekligen overkligt. Detta skedde ett par dagar efter att jag fick hålla inledningsanförandet på Northern Light Convention i Malmö och berätta hur World Economic Forum har fått sin position på världsscenen. Namnet på konferensen var inspirerat från det norrsken som hade visat sig i januari. Här mötte jag också Cathrine Austin Fitts och ett antal andra internationellt erkända namn. En ny dörr öppnade sig. Detta innebar också lanserandet av en ny blogg på engelska. 

Bara några veckor efter NATO-beslutet skedde det stora FN-mötet Stockholm +50. I samband med detta ankrade ett stort amerikanskt krigsfartyg vid Skeppsholmen. Det var som att de mäktiga herrarna i kulisserna ville visa vilka som bestämde. Jag höll samtidigt ett föredrag i Stockholm där historiken bakom FNs miljöagenda avhandlades och det aktuella mötets teknokratiska lösningar synades. Detta gällde bland annat det digitala kontrollsystem som beskrevs i FN-rapporten CODES.

Jag hade ett par månader innan blivit medveten om FNs rapport Our Common Agenda som kom ut i september 2021 och började skriva inlägg om de tolv åtaganden som i denna föreskrivs för att genomföra Agenda 2030. Dessa inlägg kom sedan att utgöra stommen till min nya bok Den digitala världshjärnan.

På sommaren fick jag efter ett sjuårigt uppehåll äntligen uppträda live med Wardenclyffe och för första gången sedan slutet av 80-talet fick jag spela gitarr. Detta var kul men blev kortlivat. Några månader senare spelade jag (Jacob) med en ny gitarrist på Jakobs bar i Jakobsberg. Passande nog på mitt och Ingers jubileumsdatum den 18 november.

Under hösten var jag annars upptagen med att ge ett antal föredrag på olika platser i landet där idén om den digitala världshjärnan avhandlades. Detta resulterade i många nya fina möten. Vi påbörjade också en föredragsserie på Hartwickska huset i Stockholm med såväl egna föredrag som gästföreläsningar. Nu med hjälp från våra fantastiska följare Betína, Håkan och Sara.

Finalen blev boksläppet av Den digitala världshjärnan (beställ här) den 11 december där Zoia Zakariasdotter intervjuade först Stella Tormanoff (vars böcker vi också ger ut på vårt förlag Pharos Media) och sedan mig på scen. Detta var nästan på dagen 10 år efter min disputation. Skillnaden är dock påtaglig. Då, 2012, var jag i stort ensam i min kamp medan jag idag har ett växande stöd. Det kan vara att verkligheten nu har gjort sig påmind. Det som då var abstrakta framtidsvisioner är idag policy som redan är införd eller under införande. Jag vill tacka alla underbara människor som har stöttat oss under året och som bjudit in till föredrag och intervjuer eller på andra sätt uppmärksammat vårt arbete.

Under året återutgav vi också ut boken Farväl till funktionalismen av Hans Asplund. En klassiker från 1980 som Inger gjorde ett enastående jobb med att förbättra och ge en ny finish.

Jag hoppas att under nästa år få tillfälle att färdigställa boken Temple of Solomon och hålla det sista föredraget i föredragsserien – Inevitable. Genom alla dramatiska händelser fick detta skjutas på framtiden. Förhoppningsvis blir det även fler spelningar nästa år. Men vi får se vad som händer. Vad nästa år bär i sitt sköte är ännu ovisst. Det är också det som gör det spännande. För vem vill leva i ett förutsägbart liv där varje dag är den andra lik? Låt oss dock hoppas att vi närmar oss människans återupprättande där tyrannerna som vill kontrollera oss förpassas till historiens skräphög.

Med önskan om ett Gott Nytt År!

Stöd gärna vårt arbete med ett litet bidrag:

Plusgiro: 814120-2
Swish: 1232919397

2022 års händelser:

15 januari – Föredrag Johannesbergs Slott

6 feb – Föredrag i Eksjö.

17 feb – Intervju i Swebbtv.

19 feb – Föredraget “The Hydra” på Källarbyn i Gamla stan.

4 mars – Intervjuad av Zoia Zakariasdotter i den populära youtubekanalen Modiga människor.

7 mars – Medverkan i podden Folkets Radio (inspelat tidigare).

13 mars – Föredrag i Köinge.

26 mars – Bokrelease för Farväl till funktionalismen (Inger, Gösta Alfvén och Anne Asplund).

24 april – Föredrag för Demokrativärnet i Gamla Stan.

11 maj – Föredrag i Borås.

13 maj – Öppningsföredrag på den internationella konferensen Northern Light Convention i Malmö.

22 maj – Föredraget “Holomind Perceiver” på Hartwickska huset på Södermalm.

24 maj – Intervju med Peter Wahlbeck för podden Perspektiv-TV.

3 juni – Seminariet “Stockholmssyndromet” i samband med konferensen Stockholm+50.

18 juni – Spelning med Wardenclyffe i Järlåsa

30 juni – Intervjuad av Zoia Zakariasdotter.

19 juli – Intervjuad av Catherine Austin Fitts med närmare 40 000 internationella prenumeranter.

30 juli – Presentation och frågestund på privat tillställning utanför Söderköping.

16 aug – Intervjuad av Karen Siegemund, American Freedom Alliance.

28 aug – Föredraget “Världshjärnan” i Göteborg.

2 sep – Medverkan i podden Folkets Radio (inspelat tidigare).

7 sep – Föredraget “Världshjärnan” i Stockholm.

18 sep – Föredraget “Världshjärnan” i Stockholm.

21 sep – Föredraget “Farväl till funktionalismen” i Stockholm (Inger & Jacob).

10 okt – Intervju med Rasmus Lindgren (podd).

5 okt – Arrangerade föredraget “Vem jobbar våra svenska politiker för” med Hans Erixon.

23 okt – Föredraget “Agenda 2030” i Stockholm.

30 okt – Föredraget “Världshjärnan” i Oskarshamn.

6 nov – Föredraget “Världshjärnan” i Uppsala.

18 nov – Åke Blomdahl skrev i Nya Tider om Jacobs föredrag “Agenda 2030”.

18 nov – Spelning med Wardenclyffe i Jakobsberg

22 nov – Föredraget “The Hydra” i Stockholm.

30 nov – Intervjuad i SR Radio Sjuhärad om föredraget i Svenljunga.

1 dec – Föredraget “Världshjärnan” i Svenljunga.

11 dec – Bokrelease av boken Världshjärnan i Stockholm.

13 dec – Intervju i Swebbtv.

18 dec – Presentation på privat tillställning utanför Söderköping.

19 dec – Intervjuad av Ulf Bittner och Ulf Bejerstrand från Knapptryckarna

21 dec – Intervjuad av Aga Wilson, Children’s Health Defense Europe

Comments 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.