Aliens of Davos

Det är en kusligt overklig känsla som infinner sig när man beskådar Klaus Schwab, Ursula von der Leyen, Bill Gates och Al Gore under Davos-veckan. Det är lite som att titta på ett Doctor Who-avsnitt (Aliens of London) där en invaderande art av utomjordingar, som infiltrerat hela samhället och tagit kontroll över regerings- och militärmakten, snart kommer att visa sina riktiga identiteter och avsikter. 

Davosveckan inleds med att Klaus Schwab vördnadsfullt presenterar Kinas president Xi Jinping med orden ”I Davos för fem år sedan betonade du att vi alla delar ett gemensamt människoöde”. Enligt Klaus är det nu dags att världens ledare ”tar varandras händer och anta utmaningen”.

Jag tror att detta är den bästa tiden för ledare att enas och arbeta tillsammans för att världen ska bli mer inkluderande, mer hållbar och mer välmående. (Klaus Schwab)

Detta är något som Xi så gärna hörsammar. Kinas motto för de olympiska vinterspelen i Peking i februari 2022 är ”Tillsammans för en gemensam framtid”. 

”Låt oss verkligen slå oss samman med fullt förtroende, arbeta tillsammans för en gemensam framtid”, säger Xi. Frågan är vems framtid? Det kinesiska kommunistpartiet ska iallafall tillsammans med Klaus Schwabs kapitalistföretag hjälpa den mänskliga familjen att marschera i takt till det förlovade landet.

Precis som i Kina är detta samgående dikterat från toppen. De upplysta ledarna vet alltid undersåtarnas bästa och den kinesiska folkrepubliken har, enligt Klaus, varit ett föredöme. Som han konstaterade redan 2020: “Kina leder världen när det gäller att bekämpa pandemin…”

Klaus berömmer också sin gamla WEF-kamrat Ursula von der Leyen för två framgångsrika år sedan tillträdet som EU-kommissionens ordförande. Även hon är en ledare som utsetts utan deltagande från folket, men med stort gillande från kamraterna i Club Davos.

– Det är fantastiskt vad du har uppnått, säger han till henne och anser att hon har medverkat till en ny europeisk anda. 

Med detta menas de nya program Ursula startat för att rulla ut den digitala transformation och som Klaus forum så kärt omhuldar. 

Allt detta ska enligt Klaus leda till en övergång till en “hälsosam planet” och “en ny digital era”, med Ursula i förarsätet. 

Med upphetsad stämma deklarerar Klaus att: ”We need the transformation of Europe!” Är det månne det sköna mäktiga Neuropa som väntar?

Därefter tar Ursula vid och inleder leende med att meddela att  It is so good to be back at the World Economic Forum”. Det hela påminner om när gamla förbrytaren och amerikanska vicepresidenten Dick Cheney för tjugo år sedan med sin typiskt kaxiga stämma meddelade att ”It’s good to be back at the Council on Foreign Relations”, följt av en tirad med argument för att sprida ”amerikansk frihet och demokrati” över världen med hjälp av bomber och granater. Ett budskap som då togs emot med glädje av den församlade eliten, inklusive gamle Kinavännen David Rockefeller.

Även Ursula deltar förstås i en krigsoperation – den WHO-deklarerade pandemin. Hon frågar sig om våra demokratier är tillräckligt starka och snabba nog att hantera COVID-19, och om demokratier kan leverera. Enligt Ursula själv så är svaret ett rungande “JA”. 

Demokratier är mäktigare, hållbarare och mer motståndskraftiga. Att de samtidigt använt odemokratiska och auktoritära åtgärder med nedstängningar, karantän, social distansering, vaccinpass, tvångsvaccinering, censur, mobbning och palliativ åldringsvård tycks mest vara illasinnat skvaller från antivaxxers, konspirationsteoretiker, ryska nättroll och andra mentalt efterblivna meningsmotståndare.

I Ursulas Europa är demokratibegreppet istället skönt flexibelt och kan omformas i enlighet med viljan. Det behövs bara lite skönmålande propaganda och upplysande teknokratiska upplysningsfilmer med glada färger och klämkäcka jinglar om den förestående teknoutopin så kommer massan att migrera till sitt nya Vaterland utan att knussla.

Om pandemin kommer till sitt slut så är det enligt Ursula för att Europas vetenskapsmän har levererat dunderkuren i form av mRNA-vacciner. Det är vetenskapliga hjältar som Ursulas egen man Heiko (biomedicinsk direktör hos Orgenesis) som levererar kuren. Detta har möjliggjorts genom att EU tillämpar värden som ”vetenskaplig frihet” och ”fri forskning”. Funkar fantastiskt så länge man förstås inte kritiserar The Great Narrative eller ägnar sig åt ”falsk” vetenskap där klimat och hälsa nagelfars utanför PK-boxen. Europa har nu levererat 1,2 miljarder doser till sina medborgare och 1,6 miljarder till resten av världen. Siffror är A och O när det gäller att ge intryck av en sann teknokratisk effektivitet  och ”framgången” visar enligt Ursula att ”vi kan lita på demokratin”.

Förtroende är enligt Ursula vad som binder samman World Economic Forum och dess ledare.

Davos har alltid handlat om att bygga förtroende bland ledare och, viktigast av allt, att tjäna framtida generationers förtroende med ansvarsfullt ledarskap.

Det är bara att lita på vetenskapen och vaccinet! Förtroende är även avgörande för att omfamna den gröna och digitala transformationen. Ursula ser en ny värld bortom pandemin och den är digital.

Det finns inget digitalt utan chip. (Ursula von der Leyen)

Den digitala transformationen ska möjliggöra EUs långtgående klimatmål och tillämpningen av den bindande klimatlagen. Utsläppen ska nollställas till år 2050. Ursulas budskap till Europas folk i detta kritiska läge är att vi behöver ”RFID-chip” i massor för att driva den digitala transformationen framåt. Chip-drottningen Ursula och EU-kommissionen lanserar nästa månad The Chips Act, med målet att fördubbla produktionen och användandet av denna nyckel-teknologi under det närmsta decenniet. I USA lanseras samtidigt The American Chips Act.

Detta är förstås en central komponent i Internet of Things där i stort sett allting ska förses med chips och stå i kontakt med datorer. Människan själv är på sikt tänkt att integreras genom det som benämns som kropparnas internet (Internet of Bodies). På detta sätt kan människokroppen kontrolleras och manipuleras från distans. Ännu pratar inte Ursula och EU öppet något om denna del av agendan men World Economic Forum har färdplanen färdig sedan länge.

Den senaste tidens tekniska framsteg har inlett en ny era av “kropparnas internet” (IoB), med ett aldrig tidigare skådat antal anslutna enheter och sensorer som fästs på eller till och med implanteras och intas i människokroppen. Detta har gjort människokroppen till en teknologiplattform. (World Economic Forum, Shaping the Future of the Internet of Bodies: New challenges of technology governance)

Pandemin har inneburit att denna sinnesjukt invasiva teknikutveckling har tagit flera kliv framåt.

… pandemin och de efterföljande påtvingade nedstängningarna hjälpte till att katalysera övergången till ett digitalt ekosystem. (World Economic Forum, Digital healthcare can be a catalyst for greater health equity)

Därefter ger Ursula uttryck för sin oro över autokratiska regimer, vilket i stort sett handlar om hotet från Ryssland och Ukrainakonflikten (och eventuellt de ”själviska” unionsmedlemmar som inte svurit total trohet till klimatevangeliet). Att EU själv uppfyller alla kriterier som en maktfullkomlig koloss med frånvaro av i stort sett alla demokratiska principer, och med en agenda incestuöst sammanvävd med World Economic Forum och de transatlantiska tankesmedjorna, är något som Ursula inte reflekterar över. Enligt henne representerar EU istället sant liberaldemokratiska värderingar som skrämmer autokraterna. 

Hon avslutar med att vi nu måste nu stå upp och försvara yttrandefrihet och det fria utbytet av idéer. 

Även om det inte nämns i talet så är det något som Ursula och kommissionen redan har haft på agendan under lång tid. Speciellt handlar detta om att försvara EU mot alla felaktiga idéer och åsikter som stör harmonin i EU och som inte går i linje med Ursulas och Klaus ridderliga visioner för världen. Alla tokiga idéer och åsikter som hotar att undergräva ”friheten” måste bekämpas med eftertryck. De som opponerar sig sprider i stort sett bara illasinnad desinformation och utgörs av frihetshatande foliehattar och verklighetsfrånvända flummare som i hemlighet kontrolleras från Kreml. Bara genom att ta på sig EU-kommissionens sanningsglasögon går det att få en korrekt världsbild. Som Ursula med eftertryck påpekar: ”Lita på hälsomyndigheterna, lita på WHO och lita på de etablerade mediahusen.” I EU är du fri att uttrycka vad du vill så länge det har godkänts av sanningsministeriet. Hallelujah! 

Klaus är mycket extatisk över Ursulas utläggning under Davos 2022 och säger om EUs The Chips Act. 

Det är ett viktigt steg att skapa en fysisk hjärna för digitalisering och att till viss del ha den placerad i Europa. (Klaus Schwab)

Även kamrat Al Gore vill förstås vara med på ett hörn för att genomföra Det stora digitala språnget. Han var själv tidigt ute med att propagera för chip, som bland annat kunde användas till USAs “smarta” vapenssystem. I en session kallad ”Live from Space: The Next Frontier for Knowledge and Action” och ledd av tyske astronauten Matthias Maurer  (International Space Station) tar ”Goraclet” det hela till nya höjder. Han ger, precis som sessionens titel indikerar, ett rent utomjordiskt intryck när han pratar om hur han och Googles nya projekt Climate Trace ska kunna scanna av alla koldioxidutsläpp över jordklotet med Artificiell Intelligens, sensorer och satellitteknologi. På detta sätt ska de största källorna till utsläpp detekteras i realtid. Inget ska undslippa Als skarpa AI öga. Det handlar om ”olje- och gasproduktion. skepp, kraftverk, raffinaderi, fabrik etc.”  It is the new Al Gore Rhythm… Som programförklaringen lyder:

Vi utnyttjar satellitbilder och andra former av fjärranalys, artificiell intelligens och samlad datavetenskap expertis för att spåra mänskliga orsakade växthusgasutsläpp när de inträffar.

Snart kan alla besvärliga och olydiga människorna kontrolleras och styras in i Als, Ursulas, Klaus och Xis trygga, gemensamma och koldioxidfria famn.

För att spä på den utomjordiska upplevelsen så har nu även kamrat Bill Gates hoppat på tåget för att med fast hand föra oss till den gemensamma framtiden. Bill är utan tvekan en av de mest flitiga och entusiastiska gästerna i Davos. Hans framgångar med att i stort sett vaccinera hela världen öppnar nu upp för nya grandiosa planer. Nu är det hela planeten som är patient och som är i behov av avkylning medelst Bills medikament. Med samma breda flin och upphetsade fnitter som när vaccinet såldes in proklamerar han nu nya metoder för att komma till NOLL utsläpp på mindre än 30 år.

What could possibly go wrong?

Comments 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.