Årets Ljusfyr går till Christopher O’Regan

Bildresultat för christopher o'regan

Stiftelsen Pharos ger priset Ljusfyren till populärhistorikern och guiden Christopher O’Regan för hans engagemang gällande stadens rum och värnandet om det gemensamma kulturarvet.

Motiveringen lyder: ”Christopher O’Regan har i sin gärning satt ljuset på våra stads- och kulturmiljöer och med ett glödande engagemang levandegjort stadens historia. På detta sätt har han också medverkat i en välbehövlig debatt om stadsrummets utveckling och de hot som föreligger mot vårt gemensamma kulturarv.”

I en tid när ett nytt miljonprogram står för dörren och det återigen inte är en självklarhet att historiska kulturmiljöer bevaras, behövs det röster som ser skönheten och värdet i det gamla.

En ljusfyr är en modig sanningssökare eller välgörare som står upp för det goda, det sanna och det sköna. En inspiratör med hjärta som verkat för att göra vår värld till en bättre plats.

Priset delas ut på Restaurang Sjöpaviljongen i Alvik den 19 mars. Under evenemanget kommer även fyrexperten Esbjörn Hillberg berätta om fyrens historia och livräddande karaktär medan steampunkkonstnären Ivar Erlandsen avtäcker sitt konstverk i form av en fyr.

För mer information:

Stiftelsen Pharos: http://stiftelsen-pharos.org/

Christopher O’Regan: http://www.oregan.se/cor/

Esbjörn Hillberg: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/536007?programid=3467 http://www.fyr.org/

Ivar Erlandsen: http://www.steampunkbyivar.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.