World Economic Forums “Unga Globala Ledare”

Genom sitt Young Global Leaders-program har World Economic Forum medverkat till att skapa en världsordning som underminerar alla demokratiska principer. Programmet har i årtionden fostrat ledare som tagit kontroll över regeringar världen över. Konsekvenserna är vittgående och riskerar att bli förödande för mänskligheten.

Uppdaterad 26 jan 2023

Klaus Schwab, intervjuad av David Gergen på John F. Kennedy School of Government, Harvard University, 2017:

Gergen: . …att när du tog de unga globala ledarna hit  [till Harvard] för chefsutbildning, och sedan Schwab Fellows, men det är två länder i välden nu där Young Global Leaders har intagit positioner. Berätta lite om det, ur ett styrnings-perspektiv.

Schwab: Ja, faktiskt. Det fanns en idé om att integrera unga ledare som en del av World Economic Forum sedan många år tillbaka. Och jag måste säga när jag nämner namn som Fru Merkel, till och med Vladimir Putin och så vidare – de har alla varit Young Global Leaders i World Economic Forum. Men vad vi verkligen är stolta över nu – den unga generationen som premiärminister Trudeau, Argentinas president [Mauricio Macri] och så vidare – är att vi fått genomslag i [regerings]kabinetten. Så igår var jag på en mottagning med premiärminister Trudeau och jag noterade att hälften av hans kabinett, eller mer än hälften av detta kabinett, var våra… faktiskt Young Global Leaders.

Gergen: Likadant i Argentina?

Schwab: Det är likadant i Argentina och även i Frankrike nu, med presidenten [Emanuel Macron]…

Klaus Schwab och hans World Economic Forum startade 1992 ett program som hette Global Leaders of Tomorrow. Detta omformades 2004 till det 5-åriga programmet Forum for Young Global Leaders (vilket jag skriver om i Den globala statskuppen). Syftet var och är att finna lämpliga framtida ledare till det framväxande globala samhället. Kursen, som sedan starten genomgåtts av över 3 000 politiker, näringslivsprofiler, journalister, lärare, artister, författare och andra kulturpersonligheter som utmärkt sig inom sina fält men ännu inte fyllt 40 år (ursprungligen 43 år för att kunna omfatta Angela Merkel och Vladimir Putin). De utexaminerade har därefter fått tillgång till ett omfattande nätverk med oerhört starka resurser och många har fortsatt vara aktiva i World Economic Forums communities, projekt och arbetsgrupper.

Nätverket skapar en kraft för världsomspännande inflytande genom kombinationen av medlemmarnas individuella kompetens och resurser.

Som Klaus Schwab säger i det inledande citatet har detta upplägg kommit att bli mycket framgångsrikt. Bara det första året, 1992, valdes ett antal mycket inflytelserika kandidater in. Bland 200 utvalda fanns här globala profiler som Tony Blair, Nicolas Sarkozy, Bill Gates, Bono, Richard Branson (Virgin), Jorma Ollila (Shell Oil) och José Manuel Barroso (EU-kommissionens ordförande 2004–2014).[1]

Bill Gates (Global Leader of Tomorrow 1992) och Justin Trudeau (Young Global Leader, okänt år)

En annan “Global Leader of Tomorrow” år 2000 var Chrystia Freeland, som nu är Kanadas finansminister och vice premiärminister. Freeland har tidigare arbetat som journalist, författare, vice-redaktör för Financial Times och chef på Thomson Reuters. Hon är även styrelsemedlem i World Economic Forum och uttalade just hotelser mot de protesterande lastbilschaufförerna i Ottowa (se Undantagstillstånd i Kanada för mer information om protesterna).

Som utrikesminister ledde hon framgångsrikt förhandlingarna om North American Free Trade Agreement (NAFTA) mellan Kanada, Mexiko och USA. I november 2019 utsågs Ms Freeland till vice premiärminister i Kanada och minister för Intergovernmental Affairs. I den rollen ledde hon Kanadas enade respons på COVID-19-pandemin. (World Economic Forum)[2]

World Economic Forums unga globala ledare har också inkluderat svenskar, bland andra Investors blivande ordförande Jacob Wallenberg, Astra Zenecas nuvarande ordförande Leif Johansson (tidigare Ericsson och Volvo), finansmannen Fredrik LundbergMattias Klum, fotograf och WWF-ambassadör, Birgitta Ohlson, Sveriges EU-minister 2010–2014, moderatpolitikern Per Westerberg, talman 2006–2014, Anders Borg, finansminister 2006–2014, Nyamko Sabuni, partiledare för Liberalerna, Henrik Borelius, Attendo, samt Mona Sahlin. Även kungligheter såsom Kronprinsessan Victoria, Kronprins Haakon av Norge, Kronprins Frederik av Danmark, Prins Jaime de Bourbon de Parme av Nederländerna och Prinsessan Reema Bint Bandar Al-Saud, Saudiarabiens ambassadör i USA, har genomgått programmet.

• En komplett sorterad lista över närmare 4 000 YGL 1993–2022 kan laddas ned från min engelska blogg HÄR

Axplock av andra inflytelserika Young Global Leaders[3]

Jacinda Arden, Nya Zeelands premiärminister
Carlos Alvarado Quesada, Costa Ricas president
Faisal Alibrahim, finans- och planeringsminister, Saudiarabien
Shauna Aminath, miljö-, klimat- och teknikminister, Maldiverna
Ida Auken, miljöminister, Danmark (skrevl den ökända artikeln “Welcome To 2030: I Own Nothing, Have No Privacy And Life Has Never Been Better”)
Annalena Baerbock, utrikesminister, Tyskland
Kamissa Camara, digitaliserings- och prognosminister, Mali
Alexander De Croo, Belgiens president
Karien van Gennip, social- och arbetsmarknadsminister, Nederländerna
Juan Guaidó, Venezuelas president
Martín Guzmán, finansminister, Argentina
Muhammad Hammad Azhar, energiminister, Pakistan
Paula Ingabire, IT- och innovationsminister, Rwanda
Mélanie Joly, utrikesminister, Kanada
Ronald Lamola, justitieminister, Sydafrika
Emmanuel Macron, Frankrikes president
Sanna Marin,Finlands statsminister
Stav Shaffir, partiledare för Israeliska Miljöpartiet
Vera Daves de Sousa, finansminister, Angola
Greg Hunt, hälso- och äldrevårdsminister, översåg Australiens respons på Covid-19
Muhammad Hammad Azhar, energiminister, Pakistan
Paula Ingabire, informations-, innovations- och IT-minister, Rwanda
Ronald Lamola, justitieminister, Sydafrika
Ilir Meta, Albaniens president
Gavin Newsom, Kaliforniens guvernör
Viktor Orbán, ungerns premiärminister
Vincent Van Quickenborne, justitieminister, Belgien
Jens Spahn, hälsominister, Tyskland
Shinjirō Koizumi, miljöminister, Japan
Vera Daves de Sousa, finansminister, Angola

Paul Allen, medgrundare av Microsoft
Marc Benioff, chef för Salesforce
Jeff Bezos, grundare av Amazon
Daniel Ek
, grundare av Spotify
Zhengyu He
Ant Financial (grunden för Kinas “sociala krediter”, spinoff från Alipay)
Jack Ma
, grundare av Alibaba och Alipay
Pierre Omidyar,
grundare av eBay
Larry Page
, grundare av Google
Ricken Patel
, grundare av Avaaz
David Roy Thomson, Thomson Reuters
Jimmy Wales
, grundare av Wikipedia
Niklas Zennström
, grundare av Skype
Mark Zuckerberg
, grundare av Facebook

Bono, sångare och initiativtagare till ONE campaign
Leonardo Di Caprio, skådespelare och klimataktivist
Wyclef Jean, rappare
Chelsea Clinton
Ivanka Trump

Syftet från början har varit att ”identifiera och främja en framtidsinriktad global agenda, med fokus på frågor i skärningspunkten mellan den offentliga och privata sektorn.” Det är också kring detta som World Economic Forums filosofi är uppbyggd. Offentlig–Privat Samverkan. Det vill säga ett samgående mellan stat och storföretag med syfte att på ett ”effektivt” sätt lösa det globala samhällets olika problem. Valet av ledare reflekterar tydligt detta strävande. 

Det handlade för gruppen om att inledningsvis identifiera det 21:a århundradets samhällsutmaningar. Detta handlade bland annat om fred, miljö, utbildning, teknologi och hälsa. Detta var områden dessa aktörer under 2000-talet kunde exploatera politiskt, ekonomiskt och kulturellt. 

Partners till Global Leaders of Tomorrow var år 2000 stora globala företag som The Coca Cola Company, Ernst & Young, Volkswagen och BP Amoco. Dessa kunde medverka till agendan genom att: ”spela en aktiv roll i att utveckla och implementera konceptet för GLT-projektet. Partnerna kan därför aktivt delta i utvecklingen av GLT-program; representanter för partnerföretagen samt deras gäster bjuds in till GLT-möten.” Efter att Young Global Leaders startades 2003 har även partners som Bill & Melinda Gates Foundation, Google och JPMorganChase medverkat som sponsorer och agendasättare.

Den yttersta konsekvensen av såväl offentlig-privat samverkan som dessa målområden är skapandet av ett i stort sett fascistiskt samhällskontrakt där individen har kommit att underordnas dessa maktfullkomliga intressen. Ädla och ridderliga mål om att skapa en bättre värld har därtill kommit att kidnappas. Speciellt blir detta synligt i samband med partnerskapet mellan WEF och FN och genomdrivandet av de globala målen genom tillämpning av Fjärde Industriella Revolutionens teknologier. 

Det här innebär att 1900-talets demokratiska principer och maktdelning i stort sett helt har underminerats och istället ersatts av en global klass som formar vår gemensamma framtid utifrån sina egenintressen. Detta har medfört en de facto privatisering av såväl de nationella regeringarna som de internationella organisationerna där lobbyisterna inte längre är hänvisade till lobbyn utan istället är placerade i förarsätet. Vad detta innebär har tydligt visat sig sedan pandemin deklarerades i mars 2020. Därtill har gigantiska fondförvaltare som BlackRock under ledning av World Economic Forums egen Larry Fink ständigt flyttat fram sina positioner.

Den tyske ekonomen och journalisten Ernst Wolff menar att många av de nationella ledarna som ingår i Young Global Leader-programmet har valts ut för sin villighet att utföra de senaste årens hårdföra agenda med nedstängningar utan att ställa några frågor och att deras kommande misslyckande (som visar sig i ett växande missnöje från massorna) kommer att användas som ursäkt för skapa en ny form av global regering där de gamla nationalstaterna i stort sett blir obsoleta. En ny global digital valuta med UBI införs därefter successivt för att ersätta vårt dödsdömda monetära system.[4] Det här är en iakttagelse som delvis överensstämmer med min egen. Det stöds också av Paul Raskins scenarior från The Great Transition Initiative om hur en totalitär “New Earth Order” inrättas för att på längre sikt ersättas av en global demokratisk regering (Earth Federation) med en världskonstitution.[5]

Covid-19-pandemin har betonat det katastrofala misslyckandet med ett varje land-för-sig själv-inställning  till folkhälsa, och nationella ekonomiska intressen, snarare än globala behov…

Earth Federation-regeringen kommer att ha auktoriteten, resurserna och, om den inrättas genom en organisk demokratisk process, gräsrotsstödet från jordens folk som behövs för att vidta de verkligt transformativa åtgärderna för att skapa en anständig framtid. [6]

The Great Transition Requires the Earth Constitution

Glen T. Martin

Löftet är att en fredlig och harmonisk värld i balans skapas genom inrättandet av en världsfederation med världsparlament, världsregering och världsdomstol. Det här är idéer som sedan länge cirkulerat i Romklubben och nära sammankopplade New Age-kretsar. Frågan är hur en sådan ny global maktordning ska undkomma ödet att kidnappas av samma intressen som skapat vårt nuvarande korrupta och fallerande system? Detta med tanke på vilka som stöttar projekt som The Great Transition (startkapitalet kom från Steven Rockefeller). Det som utspelar sig är snarare en metod för att ta oss till deras slutgiltiga lösning i form av ett globalt teknokratiskt kontrollsystem. Det är dock högst osäkert att detta kommer att lyckas. Medvetenheten sprider sig allt snabbare och paniken hos eliten tilltar när lögnerna inte längre biter. Därav alla inkvisitorer och “faktagranskare” som försöker att styra narrativet åt “rätt” håll. För att säkerställa dessas lojalitet blev t ex David Roy Thomson, styrelseordförande för Thomson Reuters Corporation, en av 1993 års Global Leaders of Tomorrow.

Tiden är nu inne att ta kontroll över våra egna öden och inte luras in i nya fällor.


Referenser

Tack till den undersökande journalisten Cory Morningstar för videon som inspirerade detta inlägg. Ta gärna del av hennes blogg Wrong Kind of Green.

[1] World Economic Forum, GLT Class of 1993.pdf
[2] World Economic Forum, Chrystia Freeland
[3] World Economic Forum, Young Global Leaders Community (sökbar lista över nuvarande och tidigare YGL)
[4] Michael Lord, “Exposed: Klaus Schwab’s School For Covid Dictators, Plan for ‘Great Reset’“, RAIR Foundation, November 10, 2021
[5] Paul Raskin, Journey to Earthland: The Great Transition to Planetary Civilization.pdf, Tellus Institute, Boston, 2016
[6] Glen T. Martin, The Great Transition Requires the Earth Constitution“, Great Transition Initiative, November 2021


Läs mer om World Economic Forum, Young Global Leaders och Fjärde Industriella Revolutionen i mina böcker Den globala statskuppen, Rockefeller – en klimatsmart historia och Den digitala världshjärnan. Kan beställas från Pharos webbshop.

Comments 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.