Boken “Den globala statskuppen” har släppts

Efter ett intensivt arbete under hela hösten så finns Den globala statskuppen sedan den 14 december att beställa. På två veckor har nu drygt hälften av första upplagan gått åt (inklusive alla donationsgåvor). Stort tack till alla som hjälpt till att förverkliga detta!

Från baksidestexten (skriven av Hans Holmén, docent i ekonomisk geografi):

Ordet “statskupp” associerar nog de flesta med ett plötsligt, våldsamt maktövertagande, med stridsvagnar runt regeringsbyggnader, arresteringar, utrensningar av dissidenter, övertagande av mediekanaler och så vidare. Men så måste det inte alltid gå till.

Kuppmakarna kan också tillskansa sig (totalitär) makt utan våldsmedel, på helt laglig väg, med folks samtycke eller t o m entusiasm – även i en demokrati. Det kan finnas många “existentiella” hot (terrorism, miljöförstöring, klimathot, flyktingkris, pandemier) som vi behöver “räddas” från genom en fastare och mer centraliserad styrning.

Detta är precis vad som håller på att hända just nu, denna gång på överstatlig nivå. Jacob Nordangårds bok beskriver processen, avslöjar metoderna och identifierar aktörerna.

Boken, som är skrämmande aktuell med en agenda som rullas ut i snabb takt, består av prolog, tio kapitel, slutord och bilagor.

 1. Visionen
 2. Hoten
 3. Partnerskapet
 4. Nödläget
 5. Triggern
 6. Kuppen
 7. Klubben
 8. Trumfkortet
 9. Passet
 10. Rånet

Liksom mina tidigare böcker finns även denna bok med ett soundtrack (i en begränsad upplaga på 100 signerade exemplar). Låten “Georgia Guidstones/Evilution” framförs av mitt band Wardenclyffe och är en försmak från vårt kommande album “Temple of Solomon”. Beställ boken här.

CD-singeln Georgia Guidestones + boken

Måndagen den 21 december hade vi boksignering på ångbåten M/S Östanå i Stockholm (tillsammans med läkaren Mikael Nordfors) som passande nog just kommit ut med sin nya bok Demosokrati – Spartacus 2.0 om direktdemokrati. Vi fick i denna magiska miljö träffa några av våra många följare.

Det är fysiska möten av detta slag som regeringen gör allt för att begränsa med hjälp av den totalitära pandemilag som de önskar genomdriva redan den 10 januari. Den lär dessvärre krascha många av de verksamheter som hittills har klarat sig med nöd och näppe från konkurser. Vi kommer att noggrant följa utvecklingen med denna pandemilag och samt World Economic Forums “The Great Reset” som är temat för årets Davos-möte i januari.

Jacob Nordangård, Inger Nordangård och Mikael Nordfors på M/S Östanå

Tidigare samma dag intervjuades jag av Mikael Willgert i Swebbtv. En kanal som kort därefter togs bort från Youtube men vars intervjuer finns på deras egen websida. Det öppna och fria samhället är idag attackerat från alla fronter och Pharos uppdrag att sprida upplysning har aldrig varit viktigare. Nästa år kommer att bli avgörande för människans framtida frihet.

Comments 6

 • Hej Jacob! Tack för en mycket bra och viktig bok. Den behöver alla läsa, och det snabbt om vi ska ha en chans att få stopp på det galopperande vansinnet. Finns “Den globala statskuppen” i engelsk översättning? Tänkte ge den i present till en engelsktalande medlem i släkten. Mvh Gunnel

 • Enormt bra bok! Läs den! Det handlar om ditt liv, dina barns liv och alla dem du har kär.
  Vi behöver komma ut den förvillelse som träffat oss på alla plan.

 • Hej Jacob.
  Tiden er inde til at ønske dig og alle “gleichgesinnte” som også mange tyske
  læger udtrykker det i deres forskellige fora f.eks – World Doctors Alliance-
  et forhåbentligt anderledes nytår.
  Jeg takker dig for din ildhu og lægger snarest en bestilling ind på din nyeste bog.
  Det er din fortjeneste, at du har åbnet vores øjne, hvordan verden også ser ud
  og her i Danmark prøver vi at kommunikere en anden fortælling om Covid-19.
  Mange nytårshilsener
  Ulla Storm

 • Tack för din fantastiska och skrämmande bok.
  Ville man leva “lycklig” ska man förstås sticka huvudet i sanden, men det är trots allt ett värdigt och sant mänskligt behov att faktiskt veta vilka krafter som styr världen, och att inte tigande låta någon självutnämnd elit lägga ut den breda, blinda trons väg.
  Jag har dock ett återkommande problem vid läsningen. Jag tror ju faktiskt att vi (mänskligheten) faktiskt har många överväldigande stora “utmaningar”. Problembeskrivningen som diskuteras i FN och WEF är ofta helt riktig, om miljöförstörelse, resursproblem, överbefolkning, undanträngande av natur och allt naturligt, massutrotning, okunnighet, vidskepelse etc. Ibland är det överdrivet, så att allt blir “domedagshot”. (T ex är inte ens de värsta scenariona om klimatförändringar ett “existensiellt” hot. Inte ens en 90%-ig massutrotning kan hota livet som sådant på jorden, men det skulle bli dj-t trist att leva här.)
  Domedagshotande är ett urgammalt retoriskt grepp, som verkar vara nödvändigt för att få något att överhuvudtaget att hända.
  Du (och jag) hotar med att den “4:e industriella revolutionen” fullt genomförd kan innebära slutet för den fria människan, slaveri under artificiell intelligens (måhända som redskap för en liten liten elit av människor).
  Alltså:
  Problembeskrivningen (från NWO-eliten) är i långa stycken riktig. Det är deras teknologiska lösningar som innebär att släppa fram de verkliga existensiella hoten.

 • Hej Jakob
  min bok som jag beställde har gått i retur, jag var i Småland under helgerna så missade att hämta ut den då utlämningsstället hade stäng den 1 jan. skulle uppskatta om ni kan skicka den igen, god fortsättning på 2021/Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.