Ljusfyren 2018

Den 17 mars delade Stiftelsen Pharos ut Årets Ljusfyr till Organisation mot Mobbning. En mycket trevlig tillställning i den pampiga Druidsalen i Norrköping. Jag mötte organisationen i Almedalen 2017 när jag var där för att följa hur transhumanistiska idéströmningar hade letat sig in politiska kretsar efter att den fjärde industriella revolutionen deklarerats vid Davos 2016. Vid deras tält fanns en vepa med ordet ”visselblåsare” som fångade mitt intresse. Jag gick dit, överlämnade min självbiografi och berättade om de vedermödor som jag utsattes för när jag skulle föra ut mina forskningsresultat. Det visade sig att OMM företrädde sant humana principer om att hjälpa sin nästa. Där fanns ett stort hjärta och engagemang för människor som utsatts för mobbning och utfrysning när de stått upp för sanningen. En livräddare i nöden. Det var en sådan hjälp jag hade önskat under mina svåra år på universitetet. Jag förstod snabbt att OMM var en given kandidat till Pharos’ pris och en sann ljusfyr.

Pristagarna Anita Wallstedt och Mats Jonsson från OMM
Jacob Nordangård berättar om Pharos
Ljusfyren 2018: “Helping hands, anytime” av Ivar Erlandsen från Steampunk Group

För att uppmärksamma deras viktiga arbete kommer Pharos nu att lyfta de frågor som OMM arbetar med i en artikelserie om vuxenmobbning.

Och i år återvänder jag till Almedalen. Denna gång får Pharos dela plats och talartid med OMM. Tillsammans blir vi starkare.

Jacob Nordangård

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.