Trumfkortet Trump

Donald Trump framställs ofta som en motståndare till “globalisterna” och ses av många av sina anhängare som en frälsare som ska göra upp med den gamla ordningen, rensa upp i träsket och sätta “kabalen” inom lås och bom. Denna uppfattning sprids bland annat inom alt-höger, bland nyandliga samt kristna millenniarister. Den amerikanske konspirationsjournalisten Alex Jones omhuldade honom inledningsvis och rörelsen kring QAnon (med avtryck i svensk alternativmedia) ser hans gärning som en del i ett stort uppvaknande. Hur väl håller då detta? Är Trump den han utger sig för att vara. 

“The future does not belong to globalists; it belongs to patriots,” (Donald Trump)

Oavsett om man älskar eller avskyr Trump så måste man medge att han är ett medialt geni som vet hur samtalet ska styras. Ingen lämnas oberörd. Han är en orädd och okonventionell ledare som till omgivningens förfäran eller förtjustning struntar i alla konventioner och går sin egen väg. Som tidigare dokusåpa-stjärna och med en unikt simplifierad retorik kan han både charma, chocka och underhålla sin publik.

För den som ser honom som en frälsare från globalism, teknokrati och den globala finansiella–politiska eliten har han dock vänner, rådgivare och finansiärer om borde få ögonbrynen att lyfta sig några snäpp. Snarare tycks han ha fått en viktig roll i ett grandiost teaterstycke med rent religiösa övertoner där syftet är att kick-starta den stora digitala transformationen. I slutändan framstår Trump mer som en bricka i ett hegelianskt spel än som någon äkta opposition.

Trumps finansiärer och rådgivare

En av Trumps viktigaste finansiärer har varit Robert Mercer. En hedgefondmiljardär med bakgrund som AI-forskare på IBM. Han värvades 1993 som VD till Renaissance Technologies och har även gjort sig känd för att stötta Storbritanniens utträde från EU. Mercer var även huvudinvesterare till det skandalomsusade Cambridge Analytica – ett bolag som försökte påverka valutgången i flera länders parlamentsval genom att samla in information om miljontals Facebook-användare och därefter skicka skräddarsydd propaganda till dem. Inte minst gällde denna påverkan 2016 års amerikanska presidentval där Trump till de flesta proffstyckares förvåning korades som segrare.

En annan central finansiär är Peter Thiel, medgrundare till Palantir Technologies och PayPal. Han är Trumps teknikrådgivare, tillhör den inre cirkeln och ingick i presidentens transition team tillsammans med Mercers dotter Rebekah. Thiel har likt Mercer arbetat med dataanalys och är en ivrig förespråkare för transhumanistiska idéer om singulariteten, Artificiell Intelligens och livsförlängande åtgärder (han ska vid sin död kryoniskt låta sig bli nedfryst för att kunna väckas upp när/om framtida teknologier medger det). Thiel gav även ett betydande grundkapital till Facebook 2004 (10%) och har därefter innehavt en plats i styrelsen tillsammans med Zuckerberg. Hans företag Palantir (som är döpt efter Saurons seende stenar i Sagan om Ringen) finansierades till delar av CIA och anlitas bland annat av underrättelsetjänster i USA och Israel.

Donald Trump och hans rådgivare Peter Thiel från Palantir Technologies och Bilderberggruppen

Trumps högteknologiska lösningar på problem som masskjutningar (pre-crime software), migration (biometrisk identifikation och spårning) och terrorbekämpning har ett stort kommersiellt värde för Thiel och Palantir. Redan har Thiel, som av sina opponenter beskrivs som en tekno-fascist, säkrat lukrativa kontrakt med den amerikanska försvarsmakten. Teknologier av detta slag förespråkas också för att hantera smittspridning och pandemier i efterspelet av Coronakrisen. Thiel har bland annat investerat (tillsammans med bland andra Jeffrey Epstein) i det israeliska företaget Carbyne som erbjuder fjärrövervakning och spårning av smittade.

Carbyne’s platform can be deployed immediately and seamlessly to remotely monitor and track CoronaVirus patients, as well as those quarantined, thus reducing the risk of exposure and minimizing the spreading of the virus.

Thiel är en stadig Bilderberggäst som medverkade vid det senaste mötet 2019 och sitter med i styrkommittén (tillsammans med bland andra Marcus Wallenberg, kollegan Alex Karp från Palantir och Eric Schmidt från Google). Ordföranden för styrkommittén, Marie-Joseé Kravis, ingår i Rockefellersfären och har varit president för MoMA (Museum of Modern Art, New York), är styrelsemedlem i Sloan-Kettering Institute och medlem av Council on Foreign Relations (CFR).

Bilderbergaren Marie-Joseé och Henry Kravis

Hennes make, affärsmannen Henry Kravis, gav 1 miljon dollar till Trumps presidentinvigning och var Donalds förstaval som finansminister. Henry, som ingick i CFR:s board of directors 2006-2012), tackade dock nej till detta. Kravis, som ligger bakom investmentbolaget Kohlberg Kravis Roberts (KKR), är beryktad som en av USA:s smutsigaste riskkapitalister (ansvarig för Carema-skanalen i Sverige) och var en av förebilderna till Gordon Gekko i filmen Wall Street. Trump har dock fortsatt uttrycka en beundran för Kravis och bjöd in honom och andra tunga näringslivsrepresentanter till sin första State Dinner. Kravis har i sin tur prisat Trump för hans företagarvänliga politik och skattesänkningar. Den lika ökände investeraren och Gordon Gekko-förebilden Carl Icahn var också en kandidat (han anlitades under en tid av Trump som rådgivare i ekonomiska regleringar men avgick på grund av intressekonflikter).

Istället för Kravis och Icahn anlitade Trump investmentbankiren Steven Mnuchin som finansminister. Goldman Sachs var därmed tillbaka i Vita Huset. Efter 17 år i Goldman Sachs rekryterades Mnuchin som chef till SFM Capital Management av Trumps ärkefiende, miljardären George Soros. Mnuchin har även kopplingar till CFR och är dessutom initierad i ökända Skull & Bones i sällskap med Trumps företagsrådgivare Stephen Schwarzman, VD för investmentbolaget Blackstone Group och mångmiljardär. Schwarzman grundade Blackstone tillsammans med sin mentor Peter G. Peterson (tidigare Lehman Brothers och David Rockefellers efterträdare som ordförande för CFR). Blackstone har nyligen fått skarp kritik för att, genom sina aggressiva fastighetsuppköp världen över, orsaka en global bostadskris och driva låginkomsttagare från sina hem.

Blackstone’s and its subsidiaries’ business model is pushing low-income, and increasingly middle-income people from their homes, (CBS News)

Trumps löften om att “dränera träsket” förefaller i ljuset av hans finansiärer och rådgivare som ett dåligt skämt. Snarare har träsket flyttat in i Vita Huset. Dessutom har 64 medlemmar av Trumps kabinett haft kopplingar till globalistiska maktcentrum som CFR och/eller Bilderberg – centrala noder i den “djupa stat” som Trump ses som motståndare till av sina anhängare. Men det slutar inte där.

Henry Kissinger

På Bilderbergmötet 2019, under mottot A Stabile Strategic Order och med en agenda som uppvisade en tydlig koppling till AI och övervakningsteknologier, deltog Trumps svärson och rådgivare Jared Kushner (med affärskopplingar till mötesdeltagaren Peter Thiel), utrikesminister Mike Pompeo (tidigare CIA-chef) samt Trumps vän Henry Kissinger. Den senare är en av världens ledande globalister och deras vänskap kan tyckas vara märklig med tanke på att Trumps starka uttalanden om nationalism och patriotism går på tvärs med vad Kissinger arbetat för under sin långa karriär.

Nancy Kissinger, Liza Minelli, Henry Kissinger, Donald Trump och Ivana Trump i Carnegie Hall, New York, 1987.

Trump har träffat Trilateralen Kissinger i det ovala rummer vid tre tillfällen efter makttillträdet för att ta emot råd och har uttryckt sin stora beundran för honom. Donald och Henry blev vänner redan på 1980-talet.

Henry Kissinger has been a friend of mine. I’ve liked him, I’ve respected him. But we’ve been friends for a long time, long before my emergence in the world of politics, which has not been too long. (Donald Trump)

It’s always a great honor to be in this office, and I’m here at a moment when the opportunity to build a constructive, peaceful world order is very great. (Henry Kissinger)

Likt en skuggutrikesminister har Kissinger haft möten med såväl Vladimir Putin som Xi Jinping. Kissinger, som är en frekvent gäst i Kreml, hjälpte till att arrangera toppmötet mellan Trump och Putin i Helsingfors 2018. I en intervju från december 2016 gav Kissinger sin tankar om Trumps kommande presidentskap:

…I believe he has the possibility of going down in history as a very considerable president, because every country now has two things to consider, one, their perception that the previous president or the outgoing president basically withdrew America from international politics, so that they had to make their own assessment of their necessities, and, secondly, that here is a new president who is asking a lot of unfamiliar questions.

And because of the combination of the partial vacuum and the new questions, one could imagine that something remarkable and new emerges out of it. I’m not saying it will. I’m saying it’s an extraordinary opportunity.

Det öppnar sig, enligt Kissinger, nya möjligheter att skapa den nya världsordning som han så länge trängtat efter. Trumps patriotiska retorik och populistiska framtoning är en del av detta spel. Motståndarna lockas med av löftena om förändring och deras kraft kan användas i formandet av syntesen mellan vänstersidans rop på klimatdiktatur för att rädda planeten och högerns övervakningsfascism för att hålla efter illegala invandrare och brottslingar.

Trump utgör alltså inget egentligt hot utan framstår snarare som elitens trumfkort i genomförandet av det teknokratiska mardrömssamhälle som regissören Aaron Russo varnade för strax innan sin död i cancer 2007. Det globala nödläge (först för klimatet och nu corona) som nyligen utropats banar vägen och Trump har blivit en central aktör i detta.

Trump som Storebror

Trump har tidigare deklarerat att USA ska ta ledningen i utvecklandet och tillämpningen av ny teknologi som AI, 5G och användandet av biometriska övervakningssystem.

Redan i valrörelsen aviserade Trump avsikten att införa ett Biometric Entry/Exit VISA Tracking System som ska hålla koll på illegala invandrare.

It will be on land, it will be on sea, it will be in air. We will have a proper tracking system. (Donald Trump)

https://www.youtube.com/watch?v=Oq0biolyosU

Trump som Messias

Efter Trumps framgång i Nordkorea blev lät Trump Vita Huset lägga fram ett förslag till “århundradets avtal” – en fredsplan och tvåstatslösning för Israel och Palestina.

Planen utarbetades under Jared Kushners ledning, med konsultation från bland andra Henry Kissinger och Tony Blair. Planen, Peace and Prosperity: A Vision to Improve the Lives of the Palestinian and Israeli People, presenterades i skuggan av Coronaviruset i slutet av januari (en första del presenterades redan 22 juni 2019). Avtalet ger uppenbara fördelar till Israel, bland annat fri lejd för Israel att annektera Jordandalen – något som Benjamin Netanyahu meddelade sin avsikt att göra i samband med presskonferensen i Vita Huset.

Föga förvånande har fredsplanen ensidigt förkastats av såväl palestinska företrädare som Arabförbundet och kommer säkerligen skapa grogrund för nya konflikter snarare än någon varaktig fred. Trump har frekvent gjort gliringar mot Iran och ser sig som Israels bästa vän – vilket inte är någon direkt merit i arabvärlden och bland perserna…

Trump gillade konspirationsteoretikern Roots tweet (källa: Vanity Fair)

https://www.youtube.com/watch?v=JZVvQ-_C6Ns

Nu fattas bara att Trump inför nästa presidentval deklarerar återuppbyggnaden av Solomons tempel. Detta är faktiskt inte helt osannolikt.

The Temple Mount and the Land of Israel Faithful Movement is calling President Donald Trump to stand with Israel in her main mission to build the Third Holy Temple on the Holy Temple Mount in Jerusalem and to fulfill the call of the G‑d of Israel to do it in the lifetime of our generation with no delay. (Temple Mount & Land of Israel Faithful Movement)

2018, då Trump flyttade amerikanska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem, präglade Mikdash Educational Center i Israel mynt med Trump (!) och den persiske Kung Kyrus II på framsidan (Kyros befriade judarna från den babyloniska fångenskapen med löften om att templet skulle återuppbyggas).

Cyrus Trump Temple Coin. Texten på framsidan lyder “To fulfil 70 years” och “And He charged me to to build Him a house i Jerusalem”. På baksidan är templet avbildat. (Myntet kan köpas här)
Donald Trump träffar företrädare för den judiska och messianska Chabad-rörelsen

I am the Chosen One. (Donald Trump)

Med en plan som förefaller ha utarbetats efter Bibelns profetiska böcker framstår detta episka utspel som närmast surrealistiskt – i synnerhet då det efterföljs av en global pandemi med finansiell härdsmälta som kräver extraordinära åtgärder och undantagstillstånd. Vältajmat i kölvattnet av Coronaviruset har nu även Rockefeller Foundations projekt ID2020 introducerat ett digitalt Certification Mark.

The rapid proliferation of smart devices globally, combined with ever-increasing computing power and rapidly expanding broadband coverage, enables new methods of registration and facilitates ongoing interaction between individuals and their identity data. (ID2020)

G20

Samtidigt i G20-gruppen (där bl a USA, EU, Ryssland och Kina ingår) – i år med diktaturen Saudiarabien som värdland – pågår arbetet oförtrutet med att skapa den nya internationella ekonomiska ordningen inom de nio planetära gränserna. Coronaviruset och dess lösning har nu snabbt hamnat på dagordningen. Ett extrainsatt virtuellt ledarmöte bestämdes till den 26 mars för att utarbeta en global koordination och respons på krisen (mer om detta i kommande inlägg).

The unprecedented COVID-19 pandemic is a powerful reminder of our interconnectedness and vulnerabilities. The virus respects no borders. Combatting this pandemic calls for a transparent, robust, coordinated, large-scale and science-based global response in the spirit of solidarity. We are strongly committed to presenting a united front against this common threat.

Det officiella ledarmötet för G20 är planerat till 21-22 november i år, ett par veckor efter det amerikanska presidentvalet 3 november 2020. Frågan är vem som tar ledningen på världsscenen under den mycket kritiska tid som väntar. Kommer Trump stå som den krönte ledaren i den framväxande kombinationen av Brave New World och 1984? Bilden kommer förmodligen klarna efter presidentvalet. Den teknokratiska agendan kommer dock fortsätta med eller utan Trump.

Striden står inte mellan nationalister och globalister. Dessa grupperingar utgör bara falska dikotomier som båda kan vara lika användbara för att driva agendan framåt mot en global teknokrati – om man sväljer de respektive beten som lagts ut för att tilltala varje grupps och individs behov, rädslor och drömmar.

Vi lever i en tid där allt fler börjat vakna upp och förstå hur makten opererar. Det gäller bara att inte ledas på avvägar och förföras av billig retorik och infantilt utformade propagandaoperationer från narcissistiska ledare som lovar att rensa bort ondskan från världen. Vi har provat det förr och det slutade väldigt illa. 

Trump tjänar främst sitt eget ego och står samtidigt mycket nära den Big Tech-elit och de Gordon Gekko-kloner som opererar gränslöst på den globala arenan. Att se honom eller någon annan färgstark ledare som en frälsare på folkets sida framstår som huvudlöst naivt.

Den lösning som kommer att implementeras, vare sig den kommer från höger eller vänster, riskerar tyvärr att bli raka motsatsen till det paradis som predikas. Det gäller att öppna ögonen och använda sin visdom. Det vi behöver göra är att enas och säga nej till den globala teknokrati som vi nu står på tröskeln till.


Läs även: Har Donald Trump tagit kontrollen över Federal Reserve?

Comments 11

 • @Marit
  Det fanns en gång det var nära. 1917 i Västervik, men då var det hungersnöd som hotade. Svensken gick då till myndigheterna och politikerna och fick hjälp. Sedan dess är de vana att få mat och lyda, allt medan eliten försänrar allting långsamt och ger hela kakan till sina kriminella polare på börsen.

 • Hallo Pharos, I’m shock what I read on your website. Since 4 November 2020 after the election night and what still is going on. The social media censur ship of most of the Channels I read. Brought the algoritme from YouTube me by Miss Dana Shlie and now by you. She said ‘Make America Great Again (MAGA)” brings you by the randorde name in the Satanic church. That blow my cognity. And yeah I found that on the internet. Biden ‘bbb’ or ‘666’ mark of the beest….! Still poudering around with, is this true? Are both from the same party like they say about the WOII, financial? Your article is the drup that deep in me my heart cries. I didn’t see this coming…..I realisch now that I’m in a Truman movie, what a nightmer. Thank you for the information true or not true, I feel so hopeless now. You know I fear not Sars-Cov2, but I fear living in a lie. Greetings from the Netherlands

 • Den Henry Kravis som nämns i artikeln är enligt Thierry Meyssan också huvudfinansiär till Ledaren Macrons karriär i Frankrike. Macron har sarkastiskt blivit kallad ‘algoritmen’

 • I övrigt vill jag gärna upplysa Pharos om ett sätt att inte köra spionerande Youtube-scripts på folks datorer. Man kan skaffa ett archive.org-konto, ladda upp och länka till fria öppna format, ex. ogv eller ogg. Då kan folk ladda ner video- och ljud-filerna med NoScript/LibreJS aktiverat, utan att köra spionerande skripts (malware) på sina datorer. Detta och mycket annat har jag lärt mig genom Richard Stallman och FSF.org.

  Jag länkar nu till denna och några andra artiklar från Vetenskapliga partiet.

  Sanningen är oerhört politisk, eftersom den pekar med hela handen på vårt eget ansvar att tänka annorlunda, tänka fritt och försöka att tänka rätt, så om Pharos vill återpublicera någon av mina artiklar, med modifikation och utan att ange Vetenskapliga partiet som källa, så går det utmärkt. Allt är CC0. Ni kan kopiera och förändra fritt.

  Jag ser även fram emot evident sanning genom ert öppna eller anonyma medlemskap eller kommentarer som ev. förändrar Vetenskapliga partiet i en allt mer rationell och känslomässigt balanserad riktning som kan leda till det bästa för framtidens generationer, vilket är vår moralfilosofiska grund.

 • Verkligen läsvärd text om kycklinghöken Trump. Det är bara en sak som fattas, nämligen fokus på lösningen, d.v.s. de alternativ som INTE är med i det kriminella globalistlägret, men är patrioter på riktigt för fred och nedrustning, d.v.s. framtiden för alla folk i världen, inkl. för USA:s folk, som då även kommer få uppleva mer rättvisa och minskad kriminalitet i sitt eget samhälle, förutom att hotet om MAD (Mutual Assured Destruction) skulle minska avsevärt.

  Tag t.ex. Tulsi Gabbard, militärpoliskvinnan, som lade förslag i kongressen om att förbjuda stödet av terrorister. Vilken modig kvinna! Kanske Gabbard även skulle kunna driva på att förbjuda USA:s ständiga krigsförbrytelser och nedrusta kärnvapnen och på så vis göra USA etiskt “great again” och ett tryggare USA att leva i? Jag tror att hon skulle kunna få massvis med kristna med sig i framtiden, särskilt om hon vänder sig till Jesus i sina tal, men eftersom hon är mörkad av nazi-sionistisk media (djävulens synagoga) behöver hon folkets regelbundna hjälp och alternativa mediers regelbundna hjälp.

  De som dyrkar fredsprinsen Jesus, skulle absolut kunna tänka sig att rösta på en sådan modig och karismatisk fredsdrottning, tror jag.

 • Intressant läsning! Tack Jacob!
  För mig är det verkligen profetiska/bibliska proportioner på det hela.

  Från en analys av Pirbright-institutets coronaviruspatent:

  “Steg 2. Covid-19-vaccin med ett biometriskt chip introduceras
  Ett Covid-19-vaccin blir obligatoriskt och administreras genom massvaccinationer. .. personligt chip som har personens DNA som unik ID-nyckel inhämtad i steg 1. .. beskrivs i konceptet ID2020 (The Digital Identity Alliance), kommer att ha personens DNA som en unik identifierare på global nivå.

  2000 år gammal profetia:

  Upp 13: ”16Och det förmår alla, både små och stora, både rika och fattiga, både fria och trälar, att låta giva sig ett märke på högra handen eller på pannan, 17så att ingen får vare sig köpa eller sälja något, utom den som är märkt med vilddjurets namn eller dess namns tal. 18Här gäller det att vara vis; den som har förstånd, han räkne ut betydelsen av vilddjurets tal, ty det är en människas tal. Och dess tal är sex hundra sextiosex.”
  (hebriska motsvarar 666=www)

  http://www.bibeln.se/las/1917/upp#q=Upp+13U

 • Ja, det är oligarkerna som styr — på båda sidor av Atlanten. Säga vad man vill om Trump, men han är smart.

 • Vad jag har sett har Trumps Q-kampanj fått ganska lite belysning i svensk alternativmedia.

  Enligt min uppfattning förtjänas kampanjen att belysas mer.

  Inte mins nu när operationen når sitt crescendo och man får veta att Trump och hans vänner dirigerar coronaskandalen så precist så att man till och med kan ange ett slutdatum då allt ska få sin upplösning nu den 10/4.

  https://www.youtube.com/watch?v=sYVVvMIqKbo

 • Jag tror att alla tidigare presidenter varit en hårdare styrda av en maktelit.

  Vilka som finansierar vad är odugligt som bevis eller ens tecken på ett underliggande mål.

  Bildade inom AI vet liksom jag att samhället kommer automatiseras helt under detta århundrade och därmed kommer pengar förlora värde, klart att vissa inte vill få lägre relativ makt, men kanske de med högst intelligens blir allt mer altruistiska på äldre dagar som skett i hela mänsklighetens historia?

  Döm Trump efter hans handlingar inget annat, hittills finner jag bara ett dåligt beslut.

  Att anfalla Syriska baser före det var utrett om det vare kemvapen och i så fall vem som använt de.

  Det beslutet hade nog inte Trump makt stor nog att hindra.

  I takt med automatiseringen flyttas makten till individen vilket även skulle skett med produktivitetsutvecklingen i länder som Sverige om inte maktgalna politiker motverkat genom allt högre skatter och allt dyrare regelverk, klimat politik är ett exempel som i huvudsak har hindrat individen från att tillgodogöra sig produktivitetsutvecklingen.

  Trump kanske gör som han sagt?

  Tar sig an sjukvården i USA efter han mycket viktiga reformering av kanske världens tidigare minst effektiva skattesystem?

  Hur enkelt som helst att sänka kostnaden till hälften bara genom att sätta skadestånd vid felbehandling efter färdiga mallar, Kanadas eller Norges skulle duga.

  Det drabbar advokater vilket är anledningen till att inga demokratiska presidenter klarat av det och försäkringsbolag.

  • Jag tänker som dig Gunnar. Det är så klart även dags att vi i Sverige som i resten av världen tar ansvar och reser oss på individnivå. Dags att folkstyret blir vad det ska och
   vi behöver några rättfärdiga ledare som kan ta tag i taktpinnen för att väcka alla sovande blivande “björnar”. Det är sorgligt med alla fårskockar som tror att de har valmöjligheter när de egentligen bara gör som de ska och därför får sin del av gobiten varje månad. Det är svårt som sjutton att veta vem som är vad men jag går till min intuition och till mitt hjärta och så får framtiden utvisa. Oavsett så gäller det nu att ta egna ansvar varje person är en myndighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.